Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sós Linzer

2009.09.23

Sós Linzer

 

Hozzávalók:

50 deka liszt, 30 deka vaj, 3 tojás sárgája, 1 deka só 1-2 evőkanál tejszín vagy tejfel.

 

Elkészítése:

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a sót, a tojás sárgáját s a tejfellel jól összegyúrjuk.

Azután ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és mint a pogácsát, késsel bevagdossuk.

Három vagy négyszögletes darabkákra vágjuk és sütőlapra tesszük.

Egy egész tojást elkeverünk csészében s ezzel bekenjük a pogácsákat.

Közepes meleg sütőben sütjük.

Teához vagy borhoz adjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.