Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Török feta sajtos, kapros pogácsa

2009.11.15

Török feta sajtos, kapros pogácsa

 

Gyakran fogyasztják reggelire tea mellé, jellegzetes félhold formátumban sütve.

Érdekessége, hogy élesztő helyett sütőporral készítik.

 

Hozzávalók:
2,5 dl török vagy görög joghurt.(Ez sűrűbb a hazainál, arab boltokban kapható. Hasonló jellegű elkészíthető otthon is a tejföl és a joghurt egyenlő arányú keverékéből.), 1 dl olaj, 1 dl olvasztott vaj, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 35 dkg liszt, 1 kiskanál só, 2 kiskanál sütőpor, 20 dkg feta sajt, 1 csokor kapor, pár szem fekete olívabogyó, fekete szezámmag, kömény, esetleg őrölt pirospaprika a tetejére

 

Elkésíztése:
Egy nagy tálba szórd bele a lisztet, add hozzá a sütőport, az egy egész tojást, a sót, és morzsold bele a feta sajtot.

A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsd fel, és szórd a többi alapanyaghoz.

Öntsd hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, és alaposan gyúrd össze a masszát.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki kétujjnyi vastagra.

Fogj egy kisebb átmérőjű poharat, lisztezd be, és szaggass belőle pogácsákat.

Tetejüket kend meg a tojássárgájával, és szórd meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával.

Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sülnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.