Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tökéletes bejgli - kipróbált házi recept

2009.12.24

A tökéletes bejgli - kipróbált házi recept

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 6 dkg porcukor, 3 darab tojássárga, 1 egész tojás, 2 dkg friss élesztő, csipet só 

Elkészítése:
Az élesztőt egy negyed pohár tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval összedolgozom. Minimum fél órát pihentetem a hűtőben, de az sem árt neki, ha egy egész éjszakán át pihen.

Diós töltelék:
20 dkg finomra darált dió, 15 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 db alma reszelve, 1-2 ek. méz, 1 dl tej

A cukrot a tejjel felfőzöm. 
Lehúzom a tűzről, majd a többi hozzávalót elkeverem a tejjel.

Mákos töltelék:
 
20 dkg finomra darált mák, 17 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db alma reszelve, 2 ek. baracklekvár, 2 ek. méz, 1 dl tej

A cukrot a tejjel felfőzöm. 
Lehúzom a tűzről, majd a többi hozzávalót elkeverem a tejjel. 

Miután megtöltöttem a rudakat, tepsire helyezem őket, 4-5 helyen villával megszurkálom a tetejét, és felvert tojással megkenem. 
Másfél órát hagyom pihenni, majd közvetlenül a sütés előtt újra megkenem. 
Alsó-felső lángon, 200 fokon sütöm kb. 45 percig. 
Amikor a rudak színesedni kezdenek, a tetejét lefedem alufóliával, és csak az utolsó negyedórára veszem le.
A tésztából 2 vagy 4 rúd bejgli készíthető. 
Ez attól függ, hogy milyen tepsiben sütjük. 
Érdemes úgy kiválasztani a tepsit, hogy a rudak a sütés közben ne tudjanak nagyon elfeküdni benne. 
A tésztát a betöltés után tepsire helyezem, majd a rudak közé sütőpapírcsíkokat illeszte
k, hogy könnyen szétszedhető legyen, ha megsült.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.